top of page

RANDBEVEILIGING

onze diensten

9744de11-0d51-45e2-8e68-35b1a7738d3e.jpg

Dé specialist in het plaatsen van randbeveiliging op alle soorten daken, voor alle toepassingen.
 

Ook de rand van het dak is een gevaarlijke plaats om werken uit te voeren. Als werknemers blootgesteld worden aan een risico op een val van meer dan 2 meter, moeten de werk- en loopvlakken uitgerust worden met collectieve beveiligingselementen, zijnde randbeveiliging.

 

Op vele werven ziet u nog de typische houten planken die aangebracht worden als beveiliging. Group Delta zorgt voor een betere beveiliging van de dakrand door het plaatsen van tijdelijke netten. Deze netten voldoen aan de Europese Norm 1263-1 en worden bevestigd aan metalen steunen die we kunnen aanbrengen op iedere dakconstructie. Onze randbeveiliging is ideaal voor werken op korte termijn.

randbeveiliging group delta

Randbeveiliging dient conform de norm NBN EN 13374 te zijn:
 

  • Tijdelijke beveiligingssystemen geplaatst aan de rand van een vlak oppervlak moeten in staat zijn een normaal stappende persoon te stoppen

  • Tijdelijke beveiligingssystemen geplaatst aan de rand van hellende oppervlakken moeten in staat zijn de val van een persoon die langs een helling afschuift, te stoppen.

Conform de normen

randbeveiliging group delta

De norm EN 13374 onderscheidt drie klassen van tijdelijke beschermingssystemen. Iedere klasse heeft zijn eigen toepassingsgebied:
 

  • Randbeveiligingssystemen van klasse A zijn geschikt om te worden geplaatst aan de rand van horizontale oppervlakken of van oppervlakken waar de helling kleiner is dan 10°.

  • Randbeveiligingssystemen van klasse B worden geplaatst aan de rand van oppervlakken waarvan de helling kleiner is dan 30°; oppervlakken met een helling groter dan 30° maar kleiner dan 60° maar met een maximale valhoogte van 2 m.

  • Randbeveiligingssystemen van klasse C zijn geschikt om te worden geplaatst aan de rand van oppervlakken waarvan de helling kleiner is dan 45° maar groter dan 30° zonder beperking van de valhoogte en oppervlakken waarvan de helling groter is dan 45° maar kleiner dan 60° maar met een maximale valhoogte van 5 m.
     

 

Onze randbeveiliging kan zowel op klasse A–daken geplaatst worden, als op klasse B en C en vormt geen zware belasting voor het dak.

Conform de normen

Muurklemmen

Deze randbeveiliging wordt geplaatst waar de gevel uit baksteen of beton bestaat. De muurklemmen worden bevestigd d.m.v keilankers M12 in de betonpanelen of met chemische verankeringen

Het geheel is gemaakt volgens normering EN 13374, klasse C

Plaatklemmen

Deze randbeveiliging wordt geplaatst op een golfplaten of steeldeck dak, waar geen isolatie of topbekleding aanwezig is. De dragende dakstructuur dient in hout of staal te zijn, niet in beton.

Het geheel is gemaakt volgens normering EN 1 3374, klasse B.

Multiklemmen

Om deze klemmen te kunnen plaatsen hebben we een opstaande rand nodig van minimum 20cm hoog en maximum 55cm breed. De gevelbekleding moet bestaan uit steen, beton of verankerde Yton-stenen.

Het geheel is gemaakt volgens normering EN 1 3374, klasse B

Staalbalken

Deze klemmen worden geplaatst op stalen I of liggende U-profielen met een minimum binnendiepte van 15cm.

Het geheel is gemaakt volgens de normering EN 1 3374, klasse B

Ballastvoeten

De ballastvoeten zelf zijn vervaardigd uit vol rubber en wegen 24 kilo per stuk.

Het geheel is gemaakt volgens de normering EN 1 3374, klasse A.

Dit type randbeveiliging is enkel geschikt voor platte daken ( < 5° afgewerkt) met een vlakke toplaag (roofing, PUC, EPDM,…)!

RSS-systeem

Dit systeem is geschikt als tijdelijke randbeveiliging zoals omschreven in EN 13374, klasse C alsook  voor dakhellingen tot 60° indien de valhoogte niet meer dan 5 meter is.

Het systeem wordt aan de dakrand of –goot van een gebouw gehangen. Sommige situaties zijn echter niet geschikt, hiervoor wordt altijd eerst gecontroleerd of aan alle voorwaarden voldaan wordt

Vaste en neerklapbare balustrade met ballastvoeten

Via onze leverancier XS-Platforms kunnen wij u als enige firma deze tijdelijke randbeveiliging aanbieden in huur-formule.

Dit geheel is geschikt als tijdelijke en/of permanente valbeveiliging zoals omschreven in EN 13374, klasse A.

Vaste en neerklapbare balustrade op steeldeck en/of zinkendaken

Via onze leverancier XS-Platforms kunnen wij u als enige firma deze tijdelijke randbeveiliging aanbieden in huur-formule.

Dit geheel is geschikt als tijdelijke en/of permanente valbeveiliging zoals omschreven in EN 13374, klasse B.

Types randbeveiliging

bottom of page